zaterdag, mei 28, 2022
Home Aquaria De Endler gup

De Endler gup

Levendbarende vissen (of vissen die levende jongen dragen) zoals guppy’s en molly’s zijn altijd populaire vissen in dierenwinkels omdat ze zo kleurrijk zijn en snel baby’s kunnen maken. Er is echter veel inteelt opgetreden om speciale kleuren te creëren en dat kan soms resulteren in zwakkere soorten die niet zo winterhard of langlevend zijn. Daarom raden we Endler’s livebearers vaak aan als een energieke en vermakelijke nanovis die voor beginners gemakkelijker te houden is.

Lees alle informatie over vissoorten op The Aquarium Expert.

Wat is een Endler’s Livebearer?

Poecilia wingei dankt zijn algemene naam aan Dr. John Endler, die de soort in Venezuela herontdekte en introduceerde in de dierenhandel. Mannetjes worden tot 2,5 cm lang, hebben een slank profiel en hebben alle levendige kleuren en patronen. Vrouwtjes kunnen 4,5 cm lang worden, hebben een rondere buik en zijn meestal zilverbruin van kleur.

Endler gup verschil

De mannelijke endler (boven) is kleurrijk en slank, terwijl de vrouwelijke endler (onder) zilverachtig bruin is met een ronde buik vol baby’s.

Wat zijn de verschillende soorten levendbarende Endler’s?

In dit artikel richten we ons voornamelijk op raszuivere Endler’s levendbarende of klasse N endlers, maar de zorgvereisten zijn enigszins vergelijkbaar voor Endler-hybriden. Hybriden komen van Endlers en guppy’s die samen zijn gefokt om bijna elke kleur van de regenboog te creëren. Veel voorkomende soorten Endler’s levendbarende en Endler-hybriden zijn onder meer zwartgeband, tijger, cobra, El Silverado en limoengroene endlers.

Zijn Endlers hetzelfde als guppy’s? Nee, hoewel ze nauw verwant zijn en in staat zijn om samen te spawnen om nakomelingen te creëren die vruchtbaar zijn. Poecilia wingei is een Endler’s livebearer, Poecilia reticulata is een guppy en een hybride van de twee is een Endler-guppy.

Endlers kunnne goed samenleven met vele verschillende soorten vissen waaronder Corydoras, guppen en zwaarddragers.

Wil je nou meer weten over alle soorten vissen? Lees dan verder op The Aquarium Expert

RELATED ARTICLES

Most Popular

Heeft u al wel eens een keer aan maatwerk meubels gedacht?

Als het aankomt op het inrichten van het interieur, dan weet u dat het aanbod op het gebied van meubels gigantisch is. Meubilair...

Geniet van je eigen mini-oase door een jacuzzi in de tuin te plaatsen

Omdat de tuin het verlengstuk van de woning is, doe je er alles aan om de ruimte buiten zo fijn mogelijk in te richten....

Een waterdicht dak

Als u een dak lekkage heeft Het komt in de praktijk nogal eens voor dat er een dak lekkage is. In zo’n geval heeft u...

Wat is een drogist?

Een drogist moet u zien als een winkel waar u medicijnen kunt kopen, maar ook andere chemische producten. U kunt er tegenwoordig bijna alles...

Recent Comments