woensdag, juli 6, 2022
Home Blog

Waarom heb ik asbestzakken nodig?

0

Asbest verwijderen met asbestzakken? Is dat nodig? Jazeker! Voor het verwerken van asbesthoudend materiaal moet jij jezelf namelijk houden aan bepaalde regelgeving, gesteld vanuit de overheid. Eén van die voorwaarden is dat je asbest afvoert in een speciale verpakking, zoals asbestzakken. Je kunt echter ook asbest verpakken in bouwfolie, welke je kan dichtplakken met speciale asbest PVC tape.

Waarom kan ik niet zomaar asbest afvoeren?

Asbest is, zoals je waarschijnlijk wel weet, schadelijk voor je gezondheid. Wanneer je asbesthoudend materiaal heel houdt, is er niet zoveel aan de hand. Het gaat meestal pas mis als je het materiaal beschadigd of breekt. Hierbij komen namelijk de zeer schadelijke asbestvezels vrij. Wanneer je deze vezels inademt, kunnen je op termijn nare ziektes krijgen, zoals asbestose. Om deze reden is het erg belangrijk dat je asbest veilig en verantwoordt afvoert. Dit afvoeren is ook aan veel regels verbonden. Deze kun je opvragen bij de rijksoverheid. Het gebruik van een asbestzak kan bij deze regelgeving een uitkomst bieden.

Wat is het nut van de asbestzak?
Met asbestzakken kun je op een veilige, verantwoorde en legale manier asbest afvoeren. Zo voorkom je dat asbestvezels in het milieu belanden en dat mensen of dieren hier ziek van worden. Asbestzakken zijn over het algemeen gemaakt van LDPE of polypropyleen. Het zijn bijzonder stevige zakken, waarin jij asbest op een veilige manier kunt vervoeren. Niet elke zak kun je zomaar een asbestzak noemen. Want aan welke eisen moet zo’n zak dan voldoen?

Asbest dubbel verpakken in asbestzakken

Allereerst moet je asbest altijd dubbel verpakken. Zo voorkom je dat, als één zak scheurt, het materiaal niet meteen op straat ligt. In totaal moet de complete asbestverpakking 200 micron dik zijn. Je kunt er dus bijvoorbeeld voor kiezen om twee plastic asbestzakken van 100 micron te gebruiken. Er zijn echter ook speciale zakken van polypropyleen op de markt, met een liner van LDPE.

Als je de diktes van de lagen bij elkaar optelt, kom je op een totale dikte van 200 micron. Het voordeel van het polypropyleen, is dat de asbestzak niet kan uitscheuren. De plastic liner, zorgt ervoor dat het afval niet nat kan worden.

Verpakken met een A-vignet en PVC tape

Een belangrijke eis voor het verpakken van asbest, is dat een asbestzak voorzien is van een A-vignet. Hierop staat duidelijk vermeldt dat de verpakking asbesthoudend materiaal bevat. Vergis je niet! Probeer je asbest af te geven bij de milieustraat in een verpakking zonder asbestlogo? Dan sturen de aanbiedstations je gewoon weer naar huis! De meeste asbestzakken zijn dan ook voorzien van zo’n A-vignet. Je hebt echter ook speciale asbest PVC tape. Deze PVC tape is bedrukt met het A-vignet. Zo kun je bijvoorbeeld ook met standaard plastic puinzakken asbest afvoeren, door deze te beplakken.

PVC tape combineren met asbest folie

Je kunt dus asbesthoudend materiaal afvoeren met asbestzakken óf met blanco puinzakken beplakt met PVC tape met het A-vignet. Of er nog meer opties zijn? Jazeker! Zo kun je ook het materiaal verpakken in speciale folie voorzien van het A-vignet. Let er dan wel op, dat je de verpakking zo goed mogelijk luchtdicht afsluit. Hiervoor kan je dan weer gebruikmaken van een gewone PVC tape. Je kunt het asbesthoudend materiaal natuurlijk ook gewoon verpakken met een dikkere bouwfolie van minimaal 100 micron. Wel moet je deze folie dan beplakken met, je raadt het vast al, PVC tape met het A-vignet!

Hoe kies je de beste airco voor je woning?

0

Je huis op elk moment van het jaar op de juiste temperatuur hebben is niet de gemakkelijkste taak, maar het is iets dat we allemaal proberen te bereiken. Vooral in de zomer kan je huis al gauw ondraaglijk warm worden en soms biedt het openen van ramen en deuren gewoon niet genoeg verkoeling. Een airco Rosendaal is steeds meer een populaire keuze geworden. Dit omdat een goed werkende airco meer voordelen biedt dan enkel maar het huis verkoelen.

Wat is een airco en wat doet het?

Airco Rosendaal is een systeem dat wordt gebruikt om de temperatuur in een binnenruimte te verlagen door de aanwezige warmte en vocht uit de kamer te verwijderen. In de praktijk werken ze door warme lucht in een systeem te brengen en koude lucht te verspreiden, maar er komt hier veel meer bij kijken. Tijdens het airconditioningproces in huis wordt een vloeistof gekoeld door de verdamping van een andere vloeistof, het koelmiddel. Je airconditioner zet gas snel om in vloeistof en weer terug met behulp van chemicaliën die de warme lucht uit je huis verwijderen. Daarna wordt het naar buiten afgevoerd. Simpel gezegd regelt een airconditioningsysteem de temperatuur, maar ook de vochtigheid en luchtkwaliteit in binnenruimtes.

Hoe kies je de juiste airconditioning?

Er zijn veel verschillende soorten airconditioning units, en welke je kiest, hangt volledig af van je individuele behoeften. Dit zijn enkele factoren waar je rekening mee moet houden:

De grootte van de ruimte

De grootte van de kamer is belangrijk om te overwegen voordat je voor een specifiek type airconditioner gaat. Een kleine unit zal niet effectief zijn in het koelen van de hele kamer en een grotere unit zal meer stroom verbruiken dan nodig.

Energieverbruik van de airco

De effectiviteit van een aircosysteem kan worden gemeten aan de hand van de energie-efficiëntieverhouding (EER). Het kennen van de EER is eenvoudig. Het is de verhouding van het koelvermogen tot het opgenomen vermogen. De airco is efficiënt als de EER hoog is. Professionele installateurs zoals Nico’s koeltechniek houden hiermee rekening.

Wifi-connectiviteit in airco

Er zijn ook aircosystemen beschikbaar die draadloos kunnen bestuurd worden met wifi. Tijden zijn immers veranderd en we streven steeds naar meer comfort. Deze airco’s kunnen al worden ingeschakeld met je smartphone voordat je het huis betreedt, zodat je na een hete, vermoeiende dag comfortabel in een koel huis kunt stappen. Nico’s koeltechniek adviseert je hier graag in.

Heeft u al wel eens een keer aan maatwerk meubels gedacht?

0

Als het aankomt op het inrichten van het interieur, dan weet u dat het aanbod op het gebied van meubels gigantisch is. Meubilair is namelijk in vrijwel iedere kleur en ieder type materiaal te verkrijgen. Maar het komt meer dan vaak voor dat het meubilair toch niet optimaal past bij u in huis. Heeft u al wel eens een keer aan maatwerk meubels gedacht?

Iedere ruimte in huis wordt dankzij maatwerk meubels optimaal benut

Het is niet zo gek dat veel mensen de keuze maken om het meubilair voor het interieur op maat te laten maken. Iedere ruimte in huis wordt dankzij maatwerk meubels optimaal benut. Ideaal als u bijvoorbeeld een dressoir tussen twee muren wilt plaatsen of een loze ruimte onder de trap wilt gaan gebruiken als opslagruimte. Gelukkig zijn de mogelijkheden vandaag de dag eindeloos als het aankomt op het gebied van maatwerk meubilair.

Een meubelmaker Ede werkt altijd met kwalitatief goede materialen

Een meubelmaker Ede werkt altijd met kwalitatief goede materialen. Hierdoor weet u altijd zeker dat het meubilair aan de hoogste standaarden voldoet en ook nog eens perfect past bij de stijl van de woning. Denk hierbij aan meubilair met paneeldeuren voor een statige jaren ’30 woning of een greeploos en strak meubelstuk in een nieuwbouwwoning. Naar wat voor soort meubilair gaat uw voorkeur op dit moment uit?

Uw wensen staan altijd centraal bij de meubelmaker Veenendaal

Het best van allemaal? Uw wensen staan altijd centraal bij de meubelmaker Veenendaal. Geef bijvoorbeeld uw voorkeur aan op het gebied van het materiaal of de kleur van het meubelstuk. Hierdoor weet u altijd zeker dat het meubelstuk helemaal aan uw verwachtingen gaat voldoen.

Geniet van je eigen mini-oase door een jacuzzi in de tuin te plaatsen

0

Omdat de tuin het verlengstuk van de woning is, doe je er alles aan om de ruimte buiten zo fijn mogelijk in te richten. Door een jacuzzi in de tuin te plaatsen, zorg je voor een ware mini-oase. Naast dat dit model natuurlijk onwijs stijlvol en luxe oogt, biedt het ook tal van gezondheidsvoordelen. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Een jacuzzi kopen voor de ontspanning van gewrichten en spieren

Vele onderzoeken hebben de positieve invloed van water op het lichaam al aangetoond. Door te kiezen voor een jacuzzi kopen, geniet je het hele jaar door van aangenaam warm water in de buitenlucht. Dit zorgt voor de nodige ontspanning van gewrichten en spieren. Erg fijn als je bijvoorbeeld een lange werkdag af wilt sluiten of tijdens de koudste maanden van het jaar je lichaam een boost wilt geven.

Een jacuzzi is erg gemakkelijk in het onderhoud

Gelukkig is het onderhoud van een jacuzzi erg eenvoudig. Dit betekent dat je eens in de drie tot vier maanden het water moet vervangen en het filter reinig je eens per week. Naast dat het water hierdoor goed gereinigd blijft, vergroot je ook nog eens de levensduur van de jacuzzi. Daar pluk je op de lange termijn altijd de vruchten van.

Een jacuzzi, zoals een Bosma jacuzzi, is een echte eyecatcher

Het ziet er natuurlijk ook geweldig uit als je een jacuzzi in de tuin laat plaatsen. Hier is een jacuzzi, zoals een Bosma jacuzzi, een ware eyecatcher bij jou in de tuin. Er zijn tegenwoordig verschillende formaten waar je uit kunt kiezen en de installatie wordt altijd binnen een mum van tijd voor je gedaan.

Een waterdicht dak

0

Als u een dak lekkage heeft

Het komt in de praktijk nogal eens voor dat er een dak lekkage is. In zo’n geval heeft u een dakdekker nodig. Wanneer u in Purmerend of Wormerveer woont, is het verstandig om een dakdekker uit uw omgeving te benaderen. Heeft u een huis met een schuin dak dat voorzien is van leien, kunnen deze gescheurd of verschoven zijn. Heeft u een plat dak, dan kan de dakbedekking gescheurd zijn. Bij een plat dak zou u eerst kunnen kijken of u de plaats van de lekkage kunt achterhalen. Als dat het geval is, dan zou u kunnen proberen de lekkage zelf te repareren. Vaak is dat niet het geval en moet u een dakdekker langs laten komen.

Een dakdekker in Zaandam

Wanneer u een dakdekker in Zaandam nodig heeft, kunt u daarmee contact opnemen. De dakdekker in Zaandam zal snel langskomen om de situatie te bekijken. De dakdekker in Zaandam weet uit ervaring dat als hij te lang wacht er meer schade kan ontstaan. Wanneer hij op de plaats van bestemming is, zal hij eerst het dak inspecteren. Als hij ziet waardoor de lekkage is ontstaan, zal hij deze kunnen herstellen. Hij zal daarvoor eerst een vrijblijvende offerte opmaken, zodat u vooraf weet wat voor u de kosten zullen zijn.

Een dakdekker in Wormerveer

Als u in Wormerveer woont, kunt u voor een lekkage een dakdekker in Wormerveer benaderen. Goede dakdekkers in Wormerveer of Zaandam zijn de dakdekkers van de FEDOR Groep. Dit dakdekkersbedrijf is gespecialiseerd in alle soorten daken met uitzondering van pannen- en rieten daken. De dakdekkers van FEDOR verrichten werkzaamheden als het oplossen van een dak lekkage, dak onderhoud, dak inspectie en reparatie.

De materialen voor de dakbedekking

De dakdekkers van FEDOR werken met verschillende materialen. Daarbij kunt u denken aan EPDM, lood, koper, zink, Resitrix en bitumen. Het maakt niet uit wat er gedaan moet worden. Als ze langskomen, wordt er altijd eerst een vrijblijvende offerte opgemaakt, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Wat is een drogist?

0

Een drogist moet u zien als een winkel waar u medicijnen kunt kopen, maar ook andere chemische producten. U kunt er tegenwoordig bijna alles kopen op het gebeid van de lichamelijke verzorging. U kunt er ook medicijnen kopen, zolang u er maar geen doktersrecept voor nodig heeft. Dat zijn vooral die medicijnen die voor het gebruik niet veel uitleg vereisen. Ze leveren ook minder gevaar op, ook al zou u ze verkeerd gebruiken. Toch zal men bij een drogist ook vragen of u bij het kopen van een medicijn uitleg nodig heeft.

Wat is een apotheek?

De apotheek is de plaats waar u de medicijnen kunt verkrijgen die de huisarts voor u heeft voorgeschreven. Het is een plek voor minder reguliere medicijnen. In veel gevallen gaat het om medicijnen die uitgeschreven zijn voor specifieke klachten. Over het algemeen zijn het ook zwaardere medicijnen voor bijvoorbeeld pijnlijke klachten. Veel medicijnen die door een arts worden voorgeschreven, worden vergoed door de zorgverzekeraar. U kunt bij een apotheek ook zelfzorggeneesmiddelen kopen.

De drogisterij Apeldoorn

Woont u in Apeldoorn en u moet naar een drogisterij Apeldoorn, dan kunt u daarvoor naar de Apotheek Groep Apeldoorn gaan. De AGA levert de beste zorg, advies en service. Bij de AGA horen professionaliteit, patiëntwelzijn, klantenservice, patiëntveiligheid en persoonlijke aandacht tot de kernwaarden. In veel gevallen zal men u vragen hoe de gebruikte medicijnen zijn bevallen.

De apotheek Apeldoorn

Wanneer u in Apeldoorn woont en u heeft medicijnen nodig die een dokter voorschrijft, dan kunt u die afhalen bij de AGA (Apotheek Groep Apeldoorn). De apotheek Apeldoorn is gevestigd in de Asselsestraat en heeft zowel een apotheek als drogisterij. Dat is gemakkelijk, omdat u er ook niet de door de dokter voorgeschreven medicijnen kunt halen. Zo kunt u er bijvoorbeeld paracetamol halen voor eigen gebruik. Ook lichaamsverzorgingsproducten kunt u er halen. Dat alles kunt u dus in de winkel verkrijgen.

Al eeuwenlang is katoen stof populair

0

Katoen stof: hoe kies je de juiste soort?

De oude Egyptenaren en Mexicanen hadden al lichtgewicht doeken met katoenvezels. Ook in India maakte men vijfduizend jaar geleden al stoffen van boomwol, zoals Herodotus katoen noemde in zijn teksten. In onze moderne tijd is iedereen bekend met katoen en wordt het materiaal in alle werelddelen verbouwd voor het maken van stoffen. Ook de katoenteelt zonder chemicaliën wordt steeds meer toegepast, zodat het ook mogelijk is om biologische katoen stof te kopen. We vertellen hier meer over de eigenschappen en toepassingen van katoen.

Katoen voor kleding, lakens en meubelstof

Van katoen kunnen zeer veel verschillende soorten stof worden gemaakt. Denk aan badstof, denim, jersey en mousseline. Uni katoen stof van 100% katoen wordt ook wel lakenkatoen genoemd en is geschikt voor het maken van kledingstukken en beddengoed. De stof is ademend en voelt daarom prettig aan op de huid. Ook canvas is helemaal van katoen gemaakt, maar deze stof is wat steviger en scheurvast. Daarom is canvas ideaal voor de bekleding van meubels en kussens.

Waterdichte stof

Katoen is een stof die geschikt is voor kleding en voor gebruik binnenshuis. De stof stoot geen water af en is dus voor het bekleden van outdoorartikelen, zoals parasoldoek of loungekussens, niet geschikt. Heeft u een waterdichte stof nodig, dan is het beter om te kiezen voor Cartenza of Southend, stoffen gemaakt van Olefin, een synthetisch materiaal. Deze stoffen zijn onder meer waterafstotend, schimmelvrij en uv-bestendig.

Stoffen op een rol of per meter

Een bedrijf dat katoen stof en waterafstotende stof op rollen verkoopt is Rollenstof.nl. Deze webshop heeft een zeer grote voorraad stoffen in verschillende kleuren. De deskundige medewerkers kunnen u ook verder helpen, als u een stof nodig hebt die niet op de website staat of als u niet weet welke stof u het beste kunt kiezen voor uw carnavalskleding, gordijnen of andere toepassing. Ook voor kleine stukken reststof kunt u als particulier of bedrijf bij deze groothandel terecht.

RA Daktechniek, de dakkdekker in Den Haag en Voorschoten

0

Een goed dak boven ons hoofd

Uit ervaring weten we allemaal dat een veilig dak boven ons hoofd belangrijk is. Het dak moet ons beschermen tegen de kou, hitte, stormen, regen, sneeuw en hagel. Omdat een dak aan alle weersomstandigheden bloot staat, heeft het veel te verduren. Het maakt daarbij niet uit of het een schuin dak is met dakpannen, een zinken dak of een plat dak met bitumen of EPDM. Het moet altijd in orde zijn. Om dit te bereiken, moet u uw dak laten aanbrengen door een ervaren dakdekker.

De dakdekker Voorschoten

Wilt u uw dakbedekking op een schuin of plat dak aan laten brengen, dan kunt u gebruik maken van de dakdekker Voorschoten. U moet er altijd een nemen die al jaren ervaring heeft. Zij weten precies wat ze moeten doen om het dak van u op de juiste manier aan te brengen. Vervolgens is het, na het aanbrengen van de dakbedekking op het dak, verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten bij de dakdekker Voorschoten. De dakdekker Voorschoten komt dan jaarlijks even langs om het dak te inspecteren. Wanneer er dakpannen losliggen, worden ze weer vastgelegd en gescheurde worden vervangen.

De dakdekker Leiden

Wanneer u in Leiden woont en u heeft een dakdekker nodig, omdat u een lekkage heeft, dan moet u een erkende dakdekker benaderen. Wanneer u de dakdekker Leiden benadert, zal hij snel langskomen, omdat hij weet dat langer wachten meer schade kan veroorzaken. Zodra de dakdekker Leiden er is, zal deze eerst het dak inspecteren en kijken waar de lekkage vandaan komt. Hij zal het probleem verhelpen, voordat hij u de prijs van de reparatie heeft doorgegeven en u de goedkeuring heeft verschaft.

De dakdekker Den Haag

Wanneer u voor uw plat dak een dakdekker nodig heeft bij een lekkage, zal de dakdekker Den Haag, wanneer u hem benadert, snel langskomen. De dakdekker Den Haag zal eerst de plaats van de lekkage proberen te vinden. In veel gevallen lukt dat niet. Dan zal de dakdekker Den Haag u aanraden om er een nieuwe dakbedekking op aan te laten brengen. De dakdekker Den Haag zal u de mogelijkheden en de voor- en nadelen van de verschillende materialen aan u doorgeven. Wanneer u een materiaalsoort heeft uitgekozen, dan zal de dakdekker Den Haag de offerte opmaken. Wanneer u het met de prijs eens bent, dan zal de dakdekker Den Haag het platte dak weer helemaal in orde maken.

ADODak 1

0

Een goed dak boven ons hoofd

We denken er gelukkig niet vaak bij na, maar een goed dak is erg belangrijk voor een comfortabel leven. Het dak zal ons moeten beschermen tegen de verschillende weersomstandigheden. Omdat de weersomstandigheden tegenwoordig, ook in Nederland, steeds extremer worden, moeten de daken goed in orde zijn. De daken moeten ons beschermen tegen de wind, regen, hagel, sneeuw, koude en warmte. Het maakt daarbij niet uit of u nu een schuin of een plat dak heeft, het zal in orde moeten zijn.

Het hebben van een plat dak

Een plat dak heeft veel te lijden van wisselende weersomstandigheden. Daarom moet er tijdens het aanbrengen van een plat dak veel aandacht aan worden besteedt. Als dakbedekking zou u bitumen, EPDM of kunststof aan kunnen laten brengen. Wilt u echter verzekerd zijn dat u de beste dakbedekking laat aanbrengen, dan moet u daarvoor kunststof gebruiken. Voor het aanbrengen van een kunststof dakbedekking is het belangrijk dat u een gespecialiseerd bedrijf neemt.

Het gespecialiseerde bedrijf voor kunststof dakbedekking

Voor het laten aanbrengen van een kunststof dakbedekking kunt u ADOdak benaderen. Wanneer u in Den Bosch woont, kunt u de gespecialiseerde dakdekker Den Bosch benaderen. De gespecialiseerde dakdekker Den Bosch voor platte daken is ADOdak. ADOdak is het gespecialiseerde bedrijf dat alleen maar werkzaamheden uitvoert aan platte dak die van kunststof moeten worden of zijn voorzien. Door uw platte dak te laten verzorgen door ADOdak, weet u zeker dat u voor veel jaren een goed dak boven uw hoofd heeft.

Het repareren van platte daken

Wanneer u een lekkage heeft op uw platte dak en deze is voorzien van een kunststof dakbedekking, dan kunt u daarvoor ADOdak benaderen. De dakreparatie Den Bosch kan goed worden uitgevoerd door ADOdak. Bij een dakreparatie Den Bosch door ADOdak zult u na afloop zeker tevreden zijn. Omdat ze alleen maar met kunststof werken, weten ze precies waar ze op moeten letten. Wanneer ze de lekkage hebben gevonden, weten ze ook waar ze het mee moeten dichtmaken.

Ecologisch bewust shoppen

0

Bamboe haarborstels: minder impact op het milieu

Steeds meer mensen willen hun ecologische footprint kleiner maken. Dit kan door voedsel te consumeren dat zo min mogelijk bewerkt is en vaker de auto te laten staan. Gelukkig zijn er ook steeds meer ecologische gebruiksartikelen verkrijgbaar, die de stroom plastic afval verminderen. Wie graag ecologisch bewust shopt, kan bijvoorbeeld kiezen voor bamboe borstels en andere natuurlijke producten.

Kammen en borstels van bamboe: goed voor uw haar

We zijn allemaal ijdel en willen graag ons haar gezond houden. Bamboe haarborstels hebben pennetjes met ronde uiteinden die uw hoofdhuid zacht masseren. Hiermee vermindert u het breken en uitvallen van uw haar en kunt u zelfs de haargroei stimuleren. In deze borstels van bamboe is geen zwijnenhaar, dierenhaar of plastic verwerkt en de producten zijn dus milieu- en diervriendelijk. Ook een bamboe kam is vegan, recyclebaar en een goed alternatief voor een exemplaar van plastic.

Vaker duurzame artikelen kopen

Als u graag duurzamer wil consumeren, dan is het belangrijk om bewust uw producten te kopen. Let bij uw keuze op het gebruik van grondstoffen, de hoeveelheid energie die ervoor nodig is en het transport dat ermee gemoeid is. Het liefst koopt u natuurlijk artikelen die van natuurlijk materiaal gemaakt zijn en die zo min mogelijk vervoerd worden van de ene naar de andere plaats. Ten slotte kunt u het beste kiezen voor artikelen waarvan de verpakkingen gemaakt zijn van gerecycled karton of gerecycled plastic.

De planeet sparen met bamboe van Eco Company

Een bedrijf dat producten aanbiedt waarbij duurzaamheid centraal staat, is Eco Company. Deze onderneming gebruikt zo min mogelijk plastic bij het productieproces en heeft veel artikelen van bamboe. Dit veelzijdige product wordt gebruikt voor onder meer haarborstels, wattenstaafjes, lampen, bekers en snijplanken. Draag ook bij aan het ontstaan van meer duurzame projecten en koop milieubewuster. Zo draagt u uw steentje bij om de effecten op ons milieu te verminderen.